Factsheets Arbobalans 2016

Factsheet Kerncijfers

In 2015 bestond de werkzame beroepsbevolking in Nederland uit 8,3 miljoen werkenden, waarvan 6,9 miljoen werknemers, 1 miljoen zelfstandig ondernemers zonder personeel (zzp’ers) en ruim 300 duizend zelfstandigen met personeel. In deze factsheet, gebaseerd op het hoofdstuk "kerncijfers" uit de Arbobalans 2016", wordt gekeken naar de kenmerken van deze werkenden, hun arbeidsomstandigheden en gezondheid. Aan de hand van kerncijfers wordt een beeld geschetst van hoe werkend Nederland ervoor staat.

 

Naar de factsheet Kerncijfers
 

Factsheet Ziekteverzuim

De Arbobalans geeft een breed overzicht van de kwaliteit van de arbeid in Nederland en van de ontwikkelingen hierin. Aan de hand van recente monitors en onderzoeken schetst de Arbobalans een beeld van de omvang en de gevolgen van blootstelling aan arbeidsrisico’s, van de betrokken risicoberoepen en -sectoren, en van maatregelen die in bedrijven op dit gebied worden getroffen.  

In deze factsheet worden de belangrijkste cijfers van het hoofdstuk "Ziekteverzuim in Nederland" uit de Arbobalans 2016 op een overzichtelijke manier gepresenteerd. 

Naar de factsheet Ziekteverzuim
 

Factsheet Beroepsziekten

In deze factsheet worden de belangrijkste cijfers van het hoofdstuk "Beroepsziekten" uit de Arbobalans 2016 op een overzichtelijke manier gepresenteerd. Er worden cijfers gepresenteerd met betrekking tot de incidentie en prevalentie van beroepsziekten, maar bijvoorbeeld ook cijfers met betrekking tot verzuim (als gevolg van beroepsziekten). Er wordt ook ingegaan op sectorverschillen in het risico op een beroepsziekte en verschillen op individueel én populatieniveau. 

Naar de factsheet Beroepsziekten
 

De Arbobalans 2016 in Vogelvlucht

Adresgegevens

Schipholweg 77-89
2316 ZL Leiden

 

T: 088 866 5330

English
Disclaimer    |   Privacy statement    |    © 2018 TNO