Meer tijd en meer aandacht door thuiswerken

In het blog ‘Minder rennen en vliegen’ deden we verslag van de positieve effecten die deelnemers aan het onderzoek ‘Werken tijdens de corona-crisis’ ervaren (toen nog in de lock-down fase). In dit afsluitende blog van dit onderzoek halen we opnieuw het net op. Waar gebruiken we onze tijd voor, waar richten we onze aandacht op en wat hebben we geleerd? Maar ook niet onbelangrijk: wat valt er nog te verbeteren als het gaat om thuiswerken?

Voor deze analyse hebben we de deelnemers van het onderzoek ‘Werken tijdens de corona-crisis’ ingedeeld in drie leeftijdscategorieën: 20 tot 34 jaar, 35 tot 49 jaar en 50 tot 65 jaar. In totaal hebben 462 deelnemers de betreffende vragen beantwoord.

Tijd voor…

Veel mensen houden ineens een hoop tijd over, doordat er niet meer heen-en-weer gependeld hoeft te worden naar het werk en afspraken. Maar liefst 82% van de deelnemers vindt dit een positief effect van het thuiswerken. De vraag is natuurlijk wat we allemaal doen met die tijd? 63% van de deelnemers ziet als positief effect dat er meer tijd is voor partner, gezin, huisgenoten en/of huisdieren. Met name de jongeren waarderen dit erg (68%). Verder komt in alle leeftijdscategorieën ruim 50% meer buiten. We slapen ook meer en hebben meer energie (41%). Hier is wel wat verschil terug te zien in leeftijden: de jongeren en ouderen profiteren hier het meest van. Van de middelste groep ervaart maar 37% meer slaap en energie, maar die vinden het wel erg fijn dat ze meer inzicht hebben in wat de kinderen op school doen.

Aandacht voor…

In de media is al veel te lezen geweest over de aandacht die er voor elkaar is ontstaan als gevolg van de corona-crisis. Dat vinden de deelnemers aan het onderzoek ook: 59% ziet dit terug buiten het werk, maar ook op het werk ervaart men meer begrip voor elkaar (57%). De groep 50 tot 65-jarigen zit heerlijk geconcentreerd te werken: 50% geeft aan dat ze thuis minder afgeleid worden en zich beter kunnen concentreren. Bij de andere groepen is dit 42%. De jongeren en de ouderen ervaren minder drukte en werken in een rustiger tempo (53% en 50%). Bij de middengroep ervaart slechts 38% dit. Dit hangt waarschijnlijk samen met het feit dat ze thuis daadwerkelijk meer worden afgeleid door bijvoorbeeld kinderen of huisgenoten.

Leren over…

Tja, die techniek allemaal. Nu we massaal thuis aan het werk gingen, móesten we wel. En dan zien we ineens ook wel voordelen: 66% van de deelnemers ervaart goede nieuwe manieren om digitaal met elkaar in contact te blijven. We leren niet alleen over technische snufjes, maar ook over quality time. Zo steekt men meer tijd in bezinning (42%) en leefstijl (39%). De categorie 50 tot 65 jaar scoren hier nog wat hoger op (respectievelijk 48% en 46%).

Op het wensenlijstje

Dat klinkt allemaal fantastisch, maar natuurlijk is thuiswerken echt niet altijd eenvoudig. Nu alles langer gaat duren, de zomervakantie voorbij is de zorgen om de crisis toenemen en we naar verwachting voorlopig nog wel (grotendeels) thuis werken, zoeken we naar manieren om ons verbonden te blijven voelen met het werk en het thuiswerken aangenamer te maken. De middengroep heeft vooral behoefte aan een rustigere werkplek. Dit lijkt samen te hangen met de zorgtaken die zij hebben, en waar ze ook graag een onsje minder van zouden willen.

 

 

Na het eerste geïmproviseerde kantoor, is er nog wel wat te verbeteren aan de werkplek zelf, vinden met name de jongeren en de middengroep uit het onderzoek. En als we dan toch bezig zijn, kunnen de technische issues die door sommigen worden ervaren wellicht ook gelijk worden meegenomen. Punten om nog eens goed naar te kijken en te overleggen met de werkgever!

 

Dank voor de medewerking

We sluiten het onderzoek en dit blog over werken tijdens de corona-crisis hiermee af. We willen iedereen die meegedaan heeft hartelijk danken voor de bijdrage. De langdurige monitoring heeft veel inzicht gegeven in de ontwikkelingen op met name mentaal vlak. De gegevens worden nog gebruikt voor verschillende vervolgonderzoeken, waarin gaan kijken naar de effecten voor verschillende groepen. Bij wie ging het thuiswerken niet goed en waarom? Daarnaast gaan we op zoek naar manieren om de situatie die is ontstaan zo goed mogelijk vorm te geven, waarbij we de positieve elementen willen behouden en de negatieve elementen verminderen. Over een half jaar zullen we de deelnemers nog een keer benaderen om de situatie op dat moment nog een keer in kaart te brengen. De resultaten zullen we ook dan weer delen in een blog.

 

Geschreven door Eveline Janse - Everlution in samenwerking met TNO

4 basisprincipes om zo goed mogelijk thuis te werken

Hoe blijf je vitaal en fit bij het thuiswerken?

Lees hier de adviezen

Contactpersoon

Contactpersoon

Dr. W.E. (Wendela) Hooftman

Programma-manager Monitoring van Arbeid

 

T: 088 866 52 53

M: contact

Adresgegevens

Schipholweg 77-89
2316 ZL Leiden

 

T: 088 866 5330

English
Disclaimer    |   Privacy statement    |    © 2020 TNO