TNO onderzoek tijdens de Coronacrisis

Tijdens de Coronacrisis heeft TNO meerdere onderzoeken uitgevoerd om te onderzoeken wat de invloed is van deze crisis op werkend Nederland. Over twee van deze onderzoeken vindt u hieronder meer informatie.

NEA-COVID-19

De COVID-19 crisis en de historische oproep door het kabinet in maart 2020 – om grotendeels thuis te werken, aangevuld met het sluiten van scholen, horeca en sportclubs –zorgde per direct voor grote veranderingen die gevolgen had voor nagenoeg iedere werkende. In juni 2020 hebben daarin ruim 25.000 werknemers een uitnodiging gekregen om de eerste meting van de NEA-COVID-19 in te vullen.  Het NEA-COVID-19 onderzoek is een vragenlijstonderzoek waarbij deelnemers van de NEA 2019– indien zij daar toestemming voor hebben gegeven- opnieuw vragen zijn voorgelegd over hun werk en hun arbeidsomstandigheden. De data worden gekoppeld aan de oorspronkelijke NEA data om zo een vergelijking met 2019 te kunnen maken.

Lees meer
 

HowAmI onderzoek "Werken tijdens de Coronacrisis"

Hoe organiseert u uw werk op dit moment? TNO doet onderzoek naar de effecten van de corona-maatregelen op het dagelijks leven en werk. Welke maatregelen worden er genomen in bedrijven en wat zijn de effecten daarvan? Hoe veerkrachtig zijn we en welke creatieve initiatieven ontstaan er? Op basis van de resultaten worden adviezen geformuleerd en gedeeld om werknemers én werkgevers te helpen om zo goed mogelijk te blijven functioneren in deze crisis.

Lees meer

Contactpersoon

Contactpersoon

Dr. W.E. (Wendela) Hooftman

Programma-manager Monitoring van Arbeid

 

T: 088 866 52 53

M: contact

Adresgegevens

Schipholweg 77-89
2316 ZL Leiden

 

T: 088 866 5330

English
Disclaimer    |   Privacy statement    |    © 2020 TNO