10 april 2020

Eerste resultaten en adviezen onderzoek ‘Werken tijdens de corona-crisis’

Op 24 maart lanceerde TNO het onderzoek ‘Werken tijdens de corona-crisis’. Inmiddels laten meer dan 650 werknemers via de HowAmI-app weten hoe het met hen gaat. De eerste adviezen, waaronder 4 basisprincipes om zo goed mogelijk thuis te werken, zijn gepubliceerd.

“Wat kunnen we van deze situatie leren?”, was één van de gedachten binnen het TNO-onderzoeksteam dat zich bezighoudt met arbeid, gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers toen in Nederland de ‘intelligente lockdown’ inging. Welke maatregelen worden er genomen in bedrijven en wat zijn de effecten daarvan? Want onder druk ontstaan vaak ook mooie en creatieve oplossingen. Dat merkten we zelf ook, want binnen twee weken was de app klaar en het onderzoek gelanceerd. In het onderzoek vragen we werknemers in Nederland naar de werkomstandigheden, werkbeleving en het welbevinden in deze bijzondere periode. En die eerste - voorlopige - resultaten stemmen voorzichtig positief. Na een eerste fase van stress lijkt nu wat gewenning op te treden, vertelt onderzoeker Wendela Hooftman in het interview met de NOS.

4 Basisprincipes om zo goed mogelijke thuis te werken

Het onderzoek ‘Werken tijdens de corona-crisis’ loopt door totdat de maatregelen zijn opgeheven. De onderzoeksresultaten worden meteen gebruikt om werknemers en werkgevers te adviseren. In deze blogserie gaan we dieper in op de ervaringen die deelnemers noemen. Hoe zorg je dat je genoeg ontspant en welke positieve aspecten ervaren werknemers? TNO formuleerde 4 basisprincipes om zo goed mogelijk thuis te werken. Klik hier voor concrete adviezen over hoe je hier invulling aan kunt geven.

 

Meer weten over het onderzoek? Bekijk de onderzoekspagina en de FAQ.

Deel uw ervaringen!

Doe mee aan het onderzoek ‘Werken tijdens de corona-crisis’.

Informatie en aanmelden

Contactpersoon

Contactpersoon

Dr. W.E. (Wendela) Hooftman

Programma-manager Monitoring van Arbeid

 

T: 088 866 52 53

M: contact

Adresgegevens

Schipholweg 77-89
2316 ZL Leiden

 

T: 088 866 5330

English
Disclaimer    |   Privacy statement    |    © 2020 TNO