25 september 2018

Duurzame inzetbaarheid interactief inzichtelijk voor iedereen

Onderzoek zelf hoe het staat met jouw doelgroep

Ben je benieuwd naar hoe mensen zoals jij scoren op meer dan 20 verschillende aspecten van duurzame inzetbaarheid? Bijvoorbeeld over burn-out gerelateerde klachten, kans op scholing, fysieke belasting, werk-privé balans etc.  Kies dan je eigen subgroep in de nieuwe tool van TNO  op https://monitorarbeid-data.tno.nl/di-landschap en bekijk de cijfers. De nieuwe tool biedt je de mogelijkheid om een subgroep samen te stellen op basis van de sector waarin je werkt, je geslacht, leeftijd én opleiding.

Wandel door je eigen interactieve DI-landschap

Wanneer je een subgroep hebt gekozen, kan je door verschillende Duurzame Inzetbaarheid-landschappen wandelen en klikken op factoren die inzicht  geven in jouw duurzame inzetbaarheid. De tool maakt een vergelijking tussen subgroepspecifieke cijfers en het sectorgemiddelde. Zo is het mogelijk om inzicht te krijgen in hoe jouw subgroep scoort ten opzichte van de hele sector. Oftewel, subgroep analyses op maat!

Totaaloverzicht van de DI-profielen

De tool eindigt met een totaaloverzicht van alle indicatoren  van duurzame inzetbaarheid waarmee een compleet profiel wordt verkregen.. Ook hier worden subgroep gegevens  vergeleken met de sectorgegevens.

Benieuwd naar de duurzame inzetbaarheid je oudere collega, buurman of misschien zelfs tante? Geen probleem! Je kan de geselecteerde subgroep makkelijk aanpassen naar een anderen.

De gegevens zijn gebaseerd op de  Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van TNO en CBS. In de NEA verzamelen zij jaarlijks data  over de arbeidsomstandigheden van werkend Nederland. Daarvoor worden vele duizenden werknemers bevraagd. Meer informatie over de NEA staat op www.monitorarbeid.tno.nl/NEA.

Klik hier voor de tool

DI Landschap

Contactpersoon

Contactpersoon

Dr. W.E. (Wendela) Hooftman

Programma-manager Monitoring van Arbeid

 

T: 088 866 52 53

M: contact

Adresgegevens

Schipholweg 77-89
2316 ZL Leiden

 

T: 088 866 5330

English
Disclaimer    |   Privacy statement    |    © 2020 TNO