15 augustus 2013

Lancering benchmarktool Nationale EnquĂȘte Arbeidsomstandigheden

Hoe staat het met de duurzame inzetbaarheid van werknemers? Wat zijn belangrijke arbeidsvoorwaarden voor jongeren? Hoeveel werknemers hebben te maken met agressie op de werkplek? In welke beroepen zijn de risico's op een ongeval het grootst?

De Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) bevat een schat aan interessante gegevens die vanaf vandaag beschikbaar zijn via een interactieve benchmarktool. De vragen zijn gegroepeerd rond vier thema's: Arbeidsomstandigheden, Arbeidsmarkt, Arbeidsvoorwaarden en Arbo & Gezondheid. De tool biedt veel mogelijkheden tot maatwerk, zoals het maken van branchevergelijkingen. Ook kunnen selecties gemaakt worden in te tonen resultaten. Zo krijgt u precies de gegevens in beeld die u wilt zien. Daarnaast biedt de tool handige zoek - en exportfunctionaliteiten.

 

Het ontwerp van de tool is tot stand gekomen in samenwerking met toekomstige gebruikers en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Op basis van gebruikersfeedback zullen we de tool op termijn verder uitbreiden. Ook verschijnt binnenkort een vergelijkbare tool met informatie over werkgevers (WEA).

Contactpersoon

Contactpersoon

Dr. W.E. (Wendela) Hooftman

Programma-manager Monitoring van Arbeid

 

T: 088 866 52 53

M: contact

Adresgegevens

Schipholweg 77-89
2316 ZL Leiden

 

T: 088 866 5330

English
Disclaimer    |   Privacy statement    |    © 2019 TNO