6 juni 2017

Netwerkbijeenkomst Fysiek werk: Wat werkt?

Hierbij nodigen we u uit voor de netwerkbijeenkomst Fysiek Werk: Wat werkt? Deze zal plaatsvinden op donderdagmiddag 15 juni.

 

Tijdens deze bijeenkomst worden wetenschap en praktijk samengebracht. Wat weten we uit onderzoek en wat is de ervaring van bedrijven en organisaties? Door de kennis van nu te bundelen, leren we ‘wat werkt’ op het gebied van fysiek werk en kunnen we ervaringen en oplossingen uitwisselen. Welke invloed heeft langdurig fysiek werk op het lichaam? Hoe ga je om met ploegendiensten? Wat kun je als werkgever en werknemer doen om duurzame inzetbaarheid te bevorderen? Graag delen wij het programma met u.

Programma

12.00 uur – Voor een selecte groep van dertig personen (vol=vol) biedt Loders Croklaan een rondleiding aan voorafgaand aan het programma. Tijdens dit onderdeel wordt ook de lunch verzorgd. Aanmelden voor de rondleiding kan hier.

13.30 uur – Inloop overige deelnemers
14.00 uur – Welkom door de gespreksleider Marijke Roskam & kort interview met Esther de Kleuver (directeur Gezond en Veilig Werken)
14.10 uur – Welkom door Loders Croklaan
14.25 uur – Presentatie van Paul Kuijer

Dr. Paul Kuijer is bewegingsspecialist en werkt als docent en onderzoeker bij het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid en als consulent bij het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten en de Polikliniek Mens en Arbeid. Zijn doel is het verbeteren van arbeidsparticipatie bij werkenden met aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Kuijer deelt zijn visie over hoe je mensen langer aan het werk kan houden. Hij legt daarnaast de focus op twee veel voorkomende aandoeningen (rugklachten en artrose van de knie)  en bespreekt welke problemen we samen moeten tackelen om werknemers duurzaam inzetbaar te houden.

15.00 uur – Start tafelsessies ronde 1
Per tafel is een ervaringsdeskundige/expert die een thema introduceert en samen met jullie bespreekt aan de hand van een vraag. Bijvoorbeeld:
1. Hoe kunnen oudere werknemers nog ploegendiensten draaien? 
2. Hoe zorg je er als werkgever voor dat werknemers aan de slag gaan met hun duurzame inzetbaarheid? 

15.45 uur – Einde tafelsessies ronde 1 en korte pauze
16.00 uur – Start tafelsessies ronde 2
16.45 uur – Plenaire afsluiting
17.15 uur – Einde bijeenkomst en netwerkborrel

 

We hopen van harte u op 15 juni te zien. 

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 
TNO
Nederlands Focal Point voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk  
Buro voor Fysieke Arbeid 

Contactpersoon

Contactpersoon

Dr. W.E. (Wendela) Hooftman

Programma-manager Monitoring van Arbeid

 

T: 088 866 52 53

M: contact

Adresgegevens

Schipholweg 77-89
2316 ZL Leiden

 

T: 088 866 5330

English
Disclaimer    |   Privacy statement    |    © 2019 TNO