Over ons

Op basis van nieuwe dataverzameling en koppeling van databronnen brengt TNO met het programma Monitoring van Arbeid de trends in arbeid in kaart. Zo faciliteren we overheden, sociale partners, brancheorganisaties, sociale zekerheidsinstellingen en bedrijven in de formulering van nieuw beleid.

Onze expertise

Binnen het programma Monitoring van Arbeid doen wij toegepast onderzoek en adviseren over arbeid, gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers voor beleid en organisaties. Dit doen wij onder meer vanuit de volgende disciplines: arbeids- en organisatiepsychologie, gezondheidswetenschappen, ergonomie, geneeskunde, statistiek, economie, bedrijfskunde, veiligheidskunde.

 

Benieuwd hoe onze expertise en kennis aansluiten bij uw kennisvraag? Neem gerust contact met ons op!

Innovatiegebied Arbeid van TNO

Het prgramma Monitoring van Arbeid valt onder het innovatiegebied Arbeid van TNO. Het innovatiegebied Arbeid brengt technologische en sociale innovatie samen. In onze projecten verbinden we techniek, mens en organisatie. Want technologische ontwikkelingen worden door innovatieve organisaties en hun medewerkers omgezet in blijvende veranderingen, oftewel ‘innovaties die werken'. Het onderzoek en advies van TNO richt zich op werkenden, hun omstandigheden, hun betrokkenheid en de organisatie van het werk. Praktische toepasbaarheid staat centraal, waarbij we ons baseren op een wetenschappelijk kennisfundament.

 

Innovatiegebied Arbeid kent drie onderwerpen:

  • Innovaties voor gezond en veilig werken
   Zet in op preventie en verlaging van de werkgerelateerde ziektelast bij werknemers en bevordert gezond en veilig werk. Dit met speciale aandacht voor de kosteneffectiviteit van de interventies. Daarnaast richt het onderzoek zich op signaleren, evalueren en beheersen van nieuwe en soms onbekende risico's van technologische ontwikkelingen.

 

  • Duurzame inzetbaarheid
   Richt zich op het versterken en verbeteren van de duurzame inzet en inzetbaarheid van de beroepsbevolking. Dit door het versterken van de vitaliteit, de kwalificaties, mobiliteit en werkomgeving.

 

 • Innovatie en arbeidsproductiviteit
  Heeft tot doel de innovatiekracht te versterken en de arbeidsproductiviteit te verhogen. Dat gebeurt door het beter benutten van menselijk kapitaal en sociale innovatie.

 

Meer weten? Lees verder

 

 

 

 

For English click here

Contactpersoon

Contactpersoon

Dr. W.E. (Wendela) Hooftman

Programma-manager Monitoring van Arbeid

 

T: 088 866 52 53

M: contact

Adresgegevens

Schipholweg 77-89
2316 ZL Leiden

 

T: 088 866 5330

English
Disclaimer    |   Privacy statement    |    © 2019 TNO