Monitor Arbeidsongevallen

'Glazenwasser valt 5 meter van ladder'. Jaarlijks is een groot aantal werkenden in Nederland het slachtoffer van een arbeidsongeval. Dit veroozaakt niet alleen persoonlijk leed bij de betrokkenen, maar heeft ook impact op het bedrijfsleven en de maatschappij. In opdracht van het ministerie van SZW ontwikkelede TNO in 2001 de Monitor Arbeidsongevallen in Nederland: een methodiek om eenduidige en betrouwbare ongevalscijfers vast te stellen.Voor u ligt alweer de negende Monitor Arbeidsongevallen in Nederland.

De Monitor Arbeidsongevallen bevat een uitgebreid overzicht van cijfers over arbeidsongevallen in Nederland in 2010. Het gaat om aantallen, risicogroepen, werkkenmerken en gevolgen. Deze gegevens worden aangevuld met toedrachtgegevens en trendanalyses.In deze monitor is tevens extra aandacht voor letsels behandeld op een afdeling voor Spoedeisende Hulp en de kosten daarvan.

Monitor Arbeidsongevallen in Nederland

Klik hier voor meer informatie over het project

Monitorarbeid.nl/ongevallen

Gerelateerde publicaties

Monitor arbeidsongevallen in Nederland 2009

Monitor arbeidsongevallen in...

Dit is de achtste Monitor Arbeidsongevallen in Nederland. Het betreft ongevallen die plaatsvonden in 2009. Arbeidsongevallen leiden, naast persoonlijk leed, tot kosten voor werkgever en...

Bekijk publicatie»
Arbeidsongevallen in Nederland 2011

Arbeidsongevallen in Nederland 2011

Arbeidsongevallen leiden, naast persoonlijk leed, tot kosten voor werkgever en maatschappij.
In 2001 verzocht het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) TNO en Consument en...

Bekijk publicatie»
Factsheets

Adresgegevens

Schipholweg 77-89
2316 ZL Leiden

 

T: 088 866 5330

English
Disclaimer    |   Privacy statement    |    © 2019 TNO